Helaas is het Brugwachtershuisje gesloten. De inspanning en medewerking van onze vrijwilligers werd helaas niet gedragen door het gemeentebestuur van Katwijk.

Koningin Julianabrug officieel heropend

MW 6209

Vrijdagmiddag hebben de Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Cornelis Visser de vernieuwde Koningin Julianabrug heropend. Dit gebeurde met de onthulling van de nieuwe bronzen naamplaquette onder het kunstwerk ‘Zeepaardjes’.

De Commissaris van de Koning is vereerd om zijn naam terug te zien op de plaquette. ‘9 juli 2021 heropening door Commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Cornelis Visser’ prijkt op het bord onder de tekst ’19 juni 1064 opening door Commissaris van de Koningin Jan Klaasesz’.

De brug is maanden onderwerp van discussie geweest. Felle raadsdebatten en boze omwonenden. Raadslid Jaap Haasnoot van KiesKatwijk laat zich kritisch uit op Twitter.

Om de opening van de brug ook met de omgeving te vieren, en alle inwoners te bedanken voor het geduld tijdens het werk aan de brug, bood de gemeente omwonenden en passanten tussen 14.00 en 17.00 uur een hapje en drankje aan met uitzicht op de vernieuwde brug. Op het grasveldje bij de noordoost-oever bij de Koningin Julianabrug, langs het Biltpad, stond hiervoor een caravan van Brownies & Downies met koffie/thee, fris en koek.

Bron: RTV Katwijk


9 juli 2021